Pieter & Casper van Vliet

Hoornesplein 119
2221 BE Katwijk
071-4088444

Gepassioneerde vakman

De groenteman is tegenwoordig niet meer de groenteman die hij vroeger was… hij is een specialist geworden. Een gepassioneerde vakman die werkt met verse, mooie en lekkere producten waar hij echt alles over kan vertellen.

Voor eerlijke en pure producten gaat u natuurlijk naar de groenteman. Daarnaast is hij een echte inspiratiebron en adviseur op het gebied van groente, fruit, salades en maaltijden. Voor al uw vragen over AGF producten kunt u bij hem terecht! Bij welke andere winkel maakt het personeel nog zoveel tijd voor u vrij?

Beste Groenteman van Nederland 2011

De ‘Beste Groenteman van Nederland 2011’ in de categorie Ambulante Handel werd Pieter van Vliet uit Rijnsburg. De tweede plaats was voor Richards Groente en Fruit uit IJmuiden, de derde plaats ging naar de Groentebroer uit St. Philipsland.

De zes finalisten hadden al een lange weg afgelegd voordat zij het tegen elkaar opnamen in de finale op maandag 19 september tijdens de vakbeurs AGF Detail in Houten. In totaal hadden zich ruim 70 AGF-specialisten ingeschreven voor de verkiezing. De selectieprocedure was grondig en uitgebreid. Elke deelnemer ontving een onaangekondigd bezoek van een mysteryshopper. Na dit bezoek kreeg de top 10 een bezoek van de vakjury die aan de hand van een uitgebreide vragenlijst de winkel/marktkraam, de producten, de ondernemer en zijn personeel onder de loep namen. Natuurlijk werden ook het assortiment en kwaliteit van de producten, hygiëne, uitstraling in en buiten de winkel en de bedrijfsresultaten van de onderneming beoordeeld. Het rapport van de Mysteryshopper samen met dat van de Vakjury bepaalde uiteindelijk welke zes teams door gingen naar de finale.

Finale
Op maandag 19 september was het dus eindelijk zover. Alle finalisten lagen nog dicht bij elkaar, dus het verschil moest gemaakt worden tijdens de finale. Onder toeziend oog van veel beursbezoekers en onder leiding van tv-kok Rudolph van Veen werkten de deelnemers gespannen maar geconcentreerd en met veel passie aan de opdrachten. De ambulante handelaren kregen opdracht om een smoothie te maken, namen deel aan de kennisquiz en moesten een fraaie presentatie maken in een marktkraam.

Zilveren Appels
Met deze verschillende onderdelen waren wedstrijdpunten te verdienen voor de titel ‘Beste Groenteman van Nederland’. Per wedstrijdonderdeel kon ook een ‘Zilveren Appel’ worden gewonnen. Tijdens het beraad van de vakjury keek het publiek naar de bedrijfsfilms van de finalisten. Vervolgens werden eerst de ‘Zilveren Appels’ uitgereikt door Rudolph van Veen. Bij de ambulante handel ging de Zilveren Appels naar Pieter van Vliet (presentatie marktkraam en kennisquiz) en Groentebroer bv (smoothie).

Ambassadeurs voor de branche
Uit handen van Henk Achterhuis, voorzitter CVAH, ging de titel ‘Beste Groenteman van Nederland’ in de categorie Ambulante handel naar Pieter van Vliet uit Rijnsburg. Het team mag zich een jaar lang ‘Beste Groenteman van Nederland’ noemen. De voorzitter noemde de winnaar een echte ambassadeur voor de branche. 

Onze markten

Bent u al eens bij onze marktkraam geweest? Neem hier alvast eens een digitaal kijkje.

Van kant-en-klare maaltijden, salades en de lekkerste groente en fruit. Kom gerust eens langs om ons uitgebreide aanbod te bekijken.

Maandag
Koudekerk aan den Rijn
Prins Bernhardstraat
 Van 08.30 tot 17.00 uur

Dinsdag
Wassenaar
Berkheiveld
 Van 07.00 tot 16.00 uur

Donderdag
Mijdrecht
Raadhuislaan
 Van 11.00 tot 17.00 uur

Vrijdag
Roelofarendsveen
Schoolbaan
 Van 7.30 tot 13.00 uur

Zaterdag
Voorburg
Oosteinde
 Van 07.00 tot 16.00 uur

Vroeger en nu

Het ontstaan van de markten stamt al uit de jaren 50. Van vader op zoon wordt het bedrijf steeds door gegeven. Pieter van Vliet is zelf al de derde generatie die actief is op de markt.

Het bedrijf heeft zich door de jaren heen ontwikkeld tot een ware specialist op het gebied van aardappelen, groente en fruit. Naast het traditionele assortiment kan de consument bij Pieter van Vliet terecht voor exclusieve en bijzondere producten. Het woord `nee´ komt niet in hun woordenboek voor. Naast de producten staan service, kwaliteit en advies centraal.

Het harde en gepassioneerde werken betaalde zich in 2011 uit toen zij de titel Beste Groenteman van Nederland kregen.

WhatsApp-Image-2022-01-09-at-09
Markt-mijdrecht
WhatsApp-Image-2022-01-09-at-10

Het personeel

  • Casper: Is sinds 2-1-2014 de trotse mede eigenaar van dit bedrijf geworden. U blijft nog steeds in goede handen bij Casper want hij is met een 10 beoordeeld door de vakjury.
  • Jeanine: Krijg je altijd een goed en duidelijk advies en is gecertificeerd voerdingadviseur sinds 22 april 2015.
  • Sebastiaan: Is een jong talent en heeft passie voor het vak. 
  • Wendy:  Spontane meid die vriendelijk is tegenover de klanten. 
  • Samantha: Is het gezicht van de winkel en veel jaren ervaring en gecertificeerd voedingsadviseur.
  • Nathalie: Is al een aantal jaren actief in de AGF en weet daardoor de extra informatie te geven en is gecertificeerd voedingsadviseur sinds 22 april 2015.
  • Jari: Is ons vaste gezicht in de winkel en is onlangs gediplomeerd in detailhandel niveau 3.
  • Nathan: Is een dol enthousiaste werknemer en is het jongste in ons team.