15 minuten
Koken
2 personen
diner
Europees
Groente
Ingrediënten
3 peren
200 gr creme fraiche
20 gr geschaafde amandelen
2 tl kaneelpoeder
1 rol bladerdeeg
2 el bruine suiker
2 el gewone suiker
Perenplaattaart met crème fraiche
Beschrijving
Snel & gemakkelijk iets lekkers op tafel voor bij de koffie.
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Schil de peren en snijd in dunne plakjes. Meng de peren met de bruine suiker en kaneel.
Klop de creme fraiche met de suiker circa 30 sec. los.
Rol de bladerdeeg uit op een bakplaat, smeer 1/3 van de creme fraiche uit over het deeg. Beleg met de peren en bestrooi met de amandelen.
Bak de plaattaart 25-30 min. in de voorverwarmde oven.
Serveer met een beetje creme fraiche en smullen maar.
Accepteer cookies om de video te tonen