30 min.

Koken
3-4 personen

Avondeten

Italiaans

Groente
Ingrediënten
• 300 gr spitskool • 4 mandarijnen • 15 gr verse bieslook • 75gr magere yoghurt • 100 gr ongezouten noten • citroensap • peper en zout |
Spitskoolsalade met mandarijn

Beschrijving
Een heerlijke lunchsalade, maar hij verleend zich ook prima als bijgerecht bij het hoofgerecht. Bijvoorbeeld voor met het kerstdiner.
Bereiding
Snijd de spitskool fijn en hak de noten grof. Hak de bieslook fijn en roer door de yoghurt. Breng de yoghurtdressing op smaak met citroensap, peper en zout en meng daarna door de spitskool heen. Pel de mandarijnen en snijd ze overdwars in plakken voor een mooi effect. Je kan ze ook in partjes verdelen. Meng de mandarijn door de salade, bestrooi met de noten en serveer de spitskoolsalade direct. |
