30 min.

Koken
3-4 personen

Avondeten

Italiaans

Groente
Ingrediënten
1 kg verse witte asperges
1 kg krieltjes in schil
100 gr verse groene aspergetips
4 eieren
2 el dijonmosterd
2 el azijn
7 el extra vierge olijfolie
200 gr hamreepjes
Asperge-krielsalade

Beschrijving
Asperge seizoen!
Een heerlijke tijd, dit recept is net even anders dan we gewend zijn, maar zeker het proberen waard.
Bereiding
| Snijd de asperges in stukken van 4 cm. Kook 10 minuten draai het vuur uit en laat nog 10 minuten staan. Halveer ondertussen de krieltjes en breng aan de kook. Voeg de laatste 3 minuten de asperge tips toe. Giet af en laat staan tot gebruik. Breng ondertussen een pan water aan de kook. Leg de eieren erin en kook ze in 8 min. hard. Spoel af onder koud stromend water, pel en prak fijn met een vork. Klop de mosterd, azijn, olie, peper en eventueel zout tot een dressing. Snijd de peterselie fijn en houd 1 el achter. Schep de peterselie en dressing door de asperges, krieltjes en aspergetips. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Schep op een platte schaal en verdeel het ei en de hamreepjes erover. Garneer met de achtergehouden peterselie. |
