30 min.

Koken
3-4 personen

Avondeten

Italiaans

Groente
Ingrediënten
750 gram aardappelpartjes (voorgekookt)
75 gram feta
enkele handjes snoeptomaatjes
2 courgettes
1 gele paprika
1 rode ui
2 theelepels oregano
olijfolie, peper en zout
Voor de gemarineerde zalm
2 theelepels komijn
4 zalm moten
3 tenen knoflook
1 eetlepel Griekse yoghurt
1 eetlepel honing
2 theelepel citroensap
4 theelepels oregano
2 theelepels paprikapoeder
Traybake met zalm

Beschrijving
Heerlijk eten hoeft niet ingewikkeld te zijn. Deze traybake met zalm en gegrilde groente is het bewijs. Terwijl de oven zijn werk doet, ruikt je keuken al naar iets lekkers. Perfect gegaarde zalm, geroosterde paprika, courgette en rode ui – allemaal op één plaat. Minder afwas, meer smaak, en ideaal voor drukke dagen.
Bereiding
| Aan de slag! Geef de zalm eerst een smaakboost: meng ‘m met alle ingrediënten voor de marinade, flink wat peper en zout, en een scheutje olijfolie. Laat dit feestje minstens een uurtje – of nog beter: een hele nacht – intrekken in de koelkast. Verwarm de oven voor op 200 graden (boven- en onderwarmte) – tijd om het voorwerk te doen! Gooi de aardappelblokjes in een kom en kruid ze met peper, zout en een snufje oregano. Verdeel ze samen met de zalm over een bakplaat. Zorg dat alles los van elkaar ligt – geen stapelwerk, anders worden die aardappels niet zo lekker krokant. Schuif de plaat zo’n 30 tot 45 minuten de oven in. Halverwege even omscheppen en checken of er niet te veel vocht van de zalm vrijkomt. Is dat wel zo? Dep het weg met een stukje keukenpapier. Terwijl de oven z’n werk doet, snijd jij de groenten: courgette in halve plakjes, snoeptomaatjes halveren (of gewoon heel laten – net wat je wilt), rode ui in maantjes en paprika in reepjes. Na die eerste 30-45 minuten strooi je de groenten over de zalm en aardappels. Nog even terug de oven in voor 15-20 minuten tot alles mooi gaar is en de aardappeltjes licht krokant. Als finishing touch brokkel je er vlak voor het serveren wat feta over. Klaar om te genieten! |
