30 min.

Koken
3-4 personen

Avondeten

Italiaans

Groente
Ingrediënten
• 500 gr vastkokende aardappels • 2 uien • 5 takjes verse tijm • 1 ei • 125 ml slagroom • 75 gr Parmezaanse kaas |
Aardappelgratin

Beschrijving
Deze makkelijke aardappelgratin is een aanrader voor met de feestdagen. Hij is snel klaar en perfect als bijgerecht!
Bereiding
| Snijd de aardappels in zo dun mogelijke plakjes en kook de aardappelschijfjes vijf minuten in ruim water met een bouillonblokje. Laat de aardappels goed uitlekken in een vergiet. Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de ui in halve ringen en fruit deze aan. Doe de tijm erbij en bak nog even mee. Meng daarna de aardappelschijfjes erdoor, breng flink op smaak met peper en zout en hussel goed door elkaar. Doe het mengsel in de ovenschaal. Klop het ei los met de slagroom en breng op smaak met peper en zout. Giet het mengsel over het aardappel/ui mengsel. Rasp de Parmezaanse kaas over de ovenschotel en bak de aardappelgratin 20-25 minuten op 200 graden. |
