Baketray met spruiten

30 min.

Koken

3-4 personen

Avondeten

Italiaans

Groente

Ingrediënten


• 500 gr schoongemaakte spruiten
• 1 rode ui
• 1 á 2 zoete aardappelen
• 500 gr kippenhaasjes
• 1 zakje crispy chicken van Santa Maria
• Olijfolie
• Italiaanse kruiden




Baketray met spruiten

Beschrijving

Een traybake, zo lekker en redelijk makkelijk te bereiden. De oven doet het meeste werk voor je!
Je kan met zoveel groente deze traybake maken, lekker variëren dus.

Bereiding

Verwarm de oven voor op 220 graden.

Kook de schoongemaakte spruiten circa 5-7 minuten voor.

Snijd ondertussen de rode ui in grove stukken en de zoete aardappel in kleine blokjes.
Verdeel over een bakplaat bekleed me bakpapier.

Als de spruiten klaar zijn, halveer deze en verdeel ook over de bakplaat.

Verdeel wat olijfolie en kruiden naar smaak over de groente en hussel door.

Ondertussen meng je de Crispy Chicken kruiden met 1el olijfolie. Voeg de kippenhaasjes toe en zorg dat elke kippenhaasje goed bedekt is met de kruiden. Verdeel de kippenhaasjes over de bakplaat en strooi de over gebleven kruiden over de groente.

Schuif de bakplaat in de oven voor circa 20 min. Hussel af en toe de groente door en draai de kippenhaasjes.

Na 20 minuten verander je de stand van de oven naar de grillstand.

Verdeel de bacon over de groente en zet nog even in de oven totdat de bacon lekker crispy is.