Bananenbrood

30 min.

Koken

3-4 personen

Avondeten

Italiaans

Groente

Ingrediënten

125 gr boter gesmolten
200 gr suiker
2 grote eieren
60 ml melk
1 tl vanille-extract
3 rijpe bananen
250 gr bloem
1 tl baking soda
snufje zout
handvol gehakte chocola
extra banaan voor de bovenkant optioneel









Bananenbrood

Beschrijving

We kennen het vast allemaal, bananenbrood. Je hebt ze in allerlei variaties.
Van gezond tot ongezond, sommige wat droog en andere lekker smeuïg. Deze variant is niet perse mega gezond, maar wel mega lekker!

Bereiding

Verwarm de oven voor op 160˚C voor een heteluchtoven.

Bekleed een cakeblik van 25 cm met bakpapier.

Meng als de suiker met de boter en klop goed door elkaar. Voeg de eieren een voor een toe en meng even door.
Roer nu de melk en het vanille extract erdoor. Doe de bloem, de baking soda en het zout erbij en roer het om. Dit hoeft niet heel lang, zolang het maar goed gemend is.

Prak de bananen met een vork en voeg toe aan je beslag en roer dit weer om tot het goed verdeeld is. Als laatste voeg je de chocola toe.

Stort het beslag in het cakeblik en zet dit in de voorverwarmde oven voor ongeveer 50-65 minuten. Tip check met een houten prikker, als deze er droog uitkomt is hij gaar! Wil je de extra banaan gebruiken? Snij deze dan in de lengte doormidden en druk met de bolle kanten in het beslag

Laat het 10 minuten afkoelen in het blik voordat je het uitstort en verder af laat koelen.