Bloemkool ovenschotel

70 minuten

Baken

Hangt er vanaf hoe dik je de plakken snijdt 😉

Tussendoortje

Hollands

Fruit

Ingrediënten

1 grote bloemkool
500 gr voorgekookte aardappelschijfjes
50 gr geraspte kaas
25 gr boter
25 gr bloem
300 ml melk
100 gr hamreepjes
zout en peper



Bloemkool ovenschotel

Beschrijving

Altijd een perfecte combinatie bloemkool, kaas en ham. Ditmaal niet als Hollandse prak op je bord, maar allemaal verwerkt in een lekkere dampende ovenschotel. Heerlijk voor de herfstdagen.

Bereiding

Verwarm de oven voor op 220 graden.

Kook de bloemkoolroosje circa 6-8 minuten.

Kaassaus maken;
Smelt de boter in pan. Voeg daarna de bloem toe en roer goed door.
Voeg beetje bij beetje de melk toe. Voeg pas “nieuwe” melk toe als de vorige goed is opgenomen, herhaal dit totdat de melk op is.
Voeg vervolgens de geraspte kaas toe met wat zout en peper. Roer weer goed door, als de kaas gesmolten is voeg je de hamreepjes toe en roer je alles nog 1x goed door.

De ovenschotel;
Verdeel de helft van de voorgekookte aardappelschijfjes over de boven van de ovenschaal. Verdeel de bloemkool hier overheen en daarop de rest van de aardappelschijfjes. Top af met de kaassaus, voor een extra cheesy smaakt kun je nog wat extra kaas bovenop verdelen.

Bak de ovenschotel ongeveer 30-45 minuten in de voorverwarmde oven.