50 minuten

Koken
4 personen

diner

Hollands

Groente
Ingrediënten
1 grote bloemkool 500 gr voorgekookte aardappelschijfjes 50 gr geraspte kaas 25 gr boter 25 gr bloem 300 ml melk 100 gr hamreepjes zout en peper |
Bloemkool ovenschotel

Beschrijving
Altijd een perfecte combinatie bloemkool, kaas en ham. Ditmaal niet als Hollandse prak op je bord, maar allemaal verwerkt in een lekkere dampende ovenschotel. Heerlijk voor de herfstdagen.
Bereiding
Verwarm de oven voor op 220 graden. Kook de bloemkoolroosje circa 6-8 minuten. Kaassaus maken; Smelt de boter in pan. Voeg daarna de bloem toe en roer goed door. Voeg beetje bij beetje de melk toe. Voeg pas “nieuwe” melk toe als de vorige goed is opgenomen, herhaal dit totdat de melk op is. Voeg vervolgens de geraspte kaas toe met wat zout en peper. Roer weer goed door, als de kaas gesmolten is voeg je de hamreepjes toe en roer je alles nog 1x goed door. De ovenschotel; Verdeel de helft van de voorgekookte aardappelschijfjes over de boven van de ovenschaal. Verdeel de bloemkool hier overheen en daarop de rest van de aardappelschijfjes. Top af met de kaassaus, voor een extra cheesy smaakt kun je nog wat extra kaas bovenop verdelen. Bak de ovenschotel ongeveer 30-45 minuten in de voorverwarmde oven. |