Blueberry Cheesecake

30 min.

Koken

3-4 personen

Avondeten

Italiaans

Groente

Ingrediënten


180 gr
Volkoren koekjes
80 gr
roomboter
450 gr
roomkaas
140 gr
fijne kristalsuiker
2 tl
maïzena
175 ml
zure room
3 grote
eieren
Fijngeraspte schil en het sap van 1 á 2 limoenen
225 gram
verse bosbessen, plus extra als decoratie
Een ronde springvorm (23 cm)






Blueberry Cheesecake

Beschrijving

Een heerlijke romige cheesecake met verse blauwe bessen vulling en een krokante bodem van volkoren koekjes.

Bereiding

Vet een ronde springvorm in.
Kruimel de koekjes en smelt de boter.

Roer de biscuitkruimels door de gesmolten boter. Verdeel dit mengsel over de bodem van de springvorm en druk het stevig aan, zodat er een gelijkmatige kruimelbodem ontstaat. Zet de kruimelbodem 30 minuten in de koelkast.

Verwarm de oven voor op 180 graden celsius. Klop de roomkaas, de suiker en de maïzena door elkaar. Roer de zure room erdoor tot er een glad, romig geheel ontstaat. Klop hierdoor vervolgens de eieren, de limoenschil en het sap. Spatel de bosbessen door het mengsel.

Verdeel de vulling over de kruimelbodem en tik tegen de zijkant van de vorm, zodat de bovenkant van de taart mooi glad wordt. Zet de springvorm in de oven op een rooster, met direct daaronder een braadslee met een laag kokend water. Deze stoommethode maakt de cheesecake extra smeuïg van binnen maar stevig van buiten. Bak de taart ongeveer 45-60 minuten.

Laat de taart afkoelen en zet hem vervolgens minstens 4 uur in de koelkast. Haal de taart uit de springvorm en strooi de verse bosbessen erover.