30 min.

Koken
3-4 personen

Avondeten

Italiaans

Groente
Ingrediënten
• 800 gr gemengde paddenstoelen • 1 ui • 3 teentjes knoflook • 1tl gedroogde tijm • 2 laurier blaadjes • 2 kruidnagels • 1 flesje bruin bier • flinke snuf chilivlokken • 1 tl kerriepoeder • 1 tl paprikapoeder • 1 tl suiker • groentebouillonblokje • 2 el bloem • 150 ml water • olijfolie • peper en zout |
Paddenstoelen stoofpotje met aardappelpuree

Beschrijving
Paddenstoelen tijd! Een heerlijk moment om eens een lekkere stoof te bereiden.
Door de verschillende soorten paddenstoelen te stoven in een smaakvol biertje krijg je echt een overheerlijke vegetarische stoof!
Het voordeel van oesterzwammen en shitake is dat ze beide een vrij vlezige structuur hebben, zo mis je het ‘echte’ vlees niet in deze stoof!
Bereiding
| Maak de paddenstoelen schoon en snijd/scheur in stukken. Verhit een wat olijfolie in een stoofpan en bak in porties de paddenstoelen goudbruin. Haal de paddenstoelen uit de pan. Snij ondertussen de ui in ringen en snijd de knoflook teentjes fijn. Verhit opnieuw een scheutje olie en fruit de uien met de knoflook aan. Voeg de champignons toe samen met de kerriepoeder, paprikapoeder, chilivlokken, tijm, verkruimeld bouillonblokje, peper en zout. Bak dit kort mee. Voeg dan de bloem toe en bak tevens kort mee. Giet het flesje bier erbij samen met 150 ml water en 1 tl suiker. Prik de kruidnagels in een laurierblaadje en leg de laurierblaadjes in de pan erbij. Laat de stoof 20-30 minuten zachtjes pruttelen. Ik doe de eerste 15 minuten de deksel op de pan en laat deze een klein beetje open. Daarna haal ik de deksel er helemaal af. Je kan er voor kiezen om je aardappelpuree kant en klaar te kopen of om deze tijdens het pruttelen van de stoof zelf te bereiden. |
