Chili con carne soep

15 minuten

Koken

2 personen

diner

Europees

Groente

Ingrediënten

3 uien, fijngesneden
1 teen knoflook, fijngesneden
3 wortel, in kleine blokjes
6 stengels bleekselderij, fijngesneden
1 groen + rode + gele paprika in repen
steeltjes van 1/2 bosje koriander
1 peper, fijngesneden
1 blik tomatenblokjes
2 l runderbouillon
40 g pure chocolade
1 blikje rode bonen
(250 gr)
1 blikje witte bonen
(250 gr)
1 blikje bruine bonen
(250 gr)
1 el olijfolie
350 gr rundergehakt
2 el chipotlesaus
1 el paprikapoeder
1 el komijnpoeder
1 el komijnzaad
1 el korianderpoeder
1/2 flesje pils

Voor erbij;
Zure room
nacho chips





Chili con carne soep

Beschrijving

Koude dagen buiten, tijd voor een dampende goed gevulde soep.
Deze soep heeft alles wat je niet verwacht, zit boordevol met groente en kan prima als avondmaaltijd. Met wat nacho chips, verse guacamole en zure room maakt dit recept helemaal af!

Bereiding

Rul de gehakt in een grote soeppan samen met de chipotle. Breng daarna op smaak met de paprikapoeder, komijn en koriander.
Blus af met de pils en laat inkoken.

Voeg de ui, knoflook en wortel toe en laat dit 10 minuten meestoven. Voeg daarna de bleekselderij en paprika toe. Giet de bouillon erbij en laat weer 10 minuten inkoken op zacht vuur.

Voeg na 10 minuten de tomaten, koriandersteeltjes, chocolade, peper en bonen toe. Roer goed door en laat dit 30-60 minuten pruttelen.

Serveer de soep met wat nacho chips, verse quacamole en zure room. Top af met wat verse koriander blaadjes.