30 min.

Koken
3-4 personen

Avondeten

Italiaans

Groente
Ingrediënten
| 2 kilo Witte asperges (schoongemaakt) 250 gram Romaatjes 1 el Pijnboompitten 2 stuks burrata tartufata 150 gram Serranoham Balsamico naar smaak |
Gegrilde asperges met truffelburrata

Beschrijving
Een recept voorbij de bbq, of gewoon als hoofdgerecht. Het is weer eens wat anders dan het traditionele recept met asperges.
Bereiding
| Verwarm de oven voor op 220 graden. Leg de serranoham op een bakplaat bedekt met bakpapier en schuif in de oven voor ca. 10 minuten. Haal uit de oven en leg apart. Knip de tomaatjes in trosjes en leg op dezelfde bakplaat als de serranoham, gril de tomaatjes in ca. 15 minuten gaar. Verhit een gril pan, tosti ijzer of bbq. Besprenkel de asperges met wat olijfolie en gril de asperges ca. 8 minuten. Verhit een pan en rooster de pijnboompitten in ca. 4 minuten. Haal van het vuur en zet apart. Verdeel de asperges over een schaal of bord. Scheur de burrata in stukken en verdeel over de asperges heen. Leg de tomaten, pijnboompitten en serranoham erop en besprenkel naar smaak met de balsamico. strooi naar smaak nog wat peper over het gerecht. |
