Gegrilde asperges met truffelburrata

30 min.

Koken

3-4 personen

Avondeten

Italiaans

Groente

Ingrediënten

2 kilo Witte asperges (schoongemaakt)
250 gram Romaatjes
1 el Pijnboompitten
2 stuks burrata tartufata
150 gram Serranoham
Balsamico naar smaak

Gegrilde asperges met truffelburrata

Beschrijving

Een recept voorbij de bbq, of gewoon als hoofdgerecht. Het is weer eens wat anders dan het traditionele recept met asperges.

Bereiding

Verwarm de oven voor op 220 graden.

Leg de serranoham op een bakplaat bedekt met bakpapier en schuif in de oven voor ca. 10 minuten. Haal uit de oven en leg apart.

Knip de tomaatjes in trosjes en leg op dezelfde bakplaat als de serranoham, gril de tomaatjes in ca. 15 minuten gaar.

Verhit een gril pan, tosti ijzer of bbq.

Besprenkel de asperges met wat olijfolie en gril de asperges ca. 8 minuten.

Verhit een pan en rooster de pijnboompitten in ca. 4 minuten. Haal van het vuur en zet apart.

Verdeel de asperges over een schaal of bord. Scheur de burrata in stukken en verdeel over de asperges heen.
Leg de tomaten, pijnboompitten en serranoham erop en besprenkel naar smaak met de balsamico. strooi naar smaak nog wat peper over het gerecht.