Groente in romige saus

15 minuten

Koken

2 personen

diner

Europees

Groente

Ingrediënten

2 Uien
500 gram Champignons
2 Knoflookteentjes
60 gram Tomatenpuree
6 gram Paprikapoeder
4 gram Zwarte peper
4 gram Zout
4 gram Cayennepeper
400 ml Ongeklopte slagroom
200 gram Verse spinazie
100 gram Parmezaanse kaas
80 gram Roomboter

Groente in romige saus

Beschrijving

Groente in saus… Prima combinatie! Het is eenvoudig te maken, prefect voor eend drukke doordeweekse dag.
Serveer met een portie rijst en smullen maar.

Bereiding

Kook de rijst volgens de verpakking.

Pel en snipper de ui en de knoflook. Halveer de champignons.

Verhit de roomboter in een koekenpan. Fruit de ui en knoflook 2 minuten aan.
Voeg dan de tomatenpuree, paprikapoeder, zwarte peper, zout en cayennepeper toe. Bak deze nog circa 4 minuten mee.

Voeg nu de opgeklopte slagroom, parmezaanse kaas en spinazie toe. Breng dit al roerend aan de kook totdat de spinazie geslonken is.

Serveer de rijst met de groente in romige saus samen.