15 minuten
Koken
2 personen
diner
Europees
Groente
Ingrediënten
1 Rode paprika
2 Courgettes
2 Rode uien
2 teentjes knoflook
250 Gram champignons
400 Gram tomaten
100 Gram Panko
2 el Olijfolie
300 Gram ongekookte risottotijst
2 el Italiaanse kruiden
800 ml bouillon
Groente risotto met kabeljauw
Beschrijving
Een lekker gerecht voor jou en je kind! Je kan het natuurlijk ook gewoon maken als je geen kinderen hebt.
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Was alle groente en snijd in blokjes (houd 2 tomaten achter voor de vis)
Maak de ui schoon en snipper, snijd de knoflook fijn
Verhit wat olijfolie in een braadpan of hapjespan en fruit de ui en knoflook hierin aan.
Voeg alle groente toe en schep goed om. Bak ze in 5 min. beetgaar.
Voeg de risottorijst toe en bak even kort mee.
Voeg nu beetje bij beetje de bouillon toe. Voeg pas nieuwe toe als alles opgenomen is.
Herhaal dit tot de rijst gaar is. ( dit duurt ongeveer 20 min. )
Intussen maak je de vis klaar. Dep de kabeljauw droog met keukenpapier en leg in een ovenschaal. Meng in een kom de panko met Italiaanse kruiden en 1 a 2 eetlepels olijfolie. Strooi dit mengsel over de vis. Snij de overgebleven tomaten in blokjes en verdeel over de panko. Zet in de oven voor ongeveer 12 – 15 minuten op 180 graden.
Serveer de groenterisotto met de vis