Hartige taart met spinazie en feta

15 minuten

Koken

2 personen

diner

Europees

Groente

Ingrediënten

8 plakjes hartige taart (diepvries)
500 gr verse spinazie
4 eieren
200 ml slagroom (vers)
200 gr feta
olijfolie
peper en zout



Hartige taart met spinazie en feta

Beschrijving

De perfecte combi, spinazie met feta! Kruimel de feta over je gekookte spinazie, maak Griekse spanakopita (recept volgt ) of ga voor de heerlijke taart! Makkelijk te bereiden, even de oven in en je kunt heerlijk genieten van deze taart. Je kunt de taart ook maken voor een borrel avondje of verjaardag, koud kan je hem namelijk ook prima eten.

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden en vet je quiche vorm in.

Laat de plakjes hartige taart ontdooien door ze van elkaar af te halen en op je aanrechtblad te leggen.

Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en voeg de spinazie handje bij handje toe. Je voegt pas een nieuwe hand toe als de vorige hand spinazie geslonken is. Herhaal dit tot alle spinazie op geslonken is.

Haal de spinazie uit de oven en leg in een vergiet, druk met een lepel al het ‘ overtollige ‘ vocht eruit.

Klop de eieren los en voeg de helft van de feta toe, roer goed door.

Beleg de quiche vorm met de plakjes hartige-taartdeeg.

Verdeel de spinazie hierop en giet het eimengsel eroverheen. Verkruimel de andere helft van de feta over de bovenkant.

Schuif de quiche vorm in de oven voor 45 minuten tot het deeg en de feta goudbruin kleuren.

Eet smakelijk!