Kip stroganoff met rijst

15 minuten

Koken

2 personen

diner

Europees

Groente

Ingrediënten

1 ui, gesnipperd
2 tenen knoflook, geperst
300 gr kipfilet
250 gr champignons
2 rode paprika’s
1 groene paprika
3 el olijfolie
3 el bloem
2 tl paprikapoeder
1 tl oregano
500 ml kippenboullion
2 blikjes tomatenpuree
100 ml kookroom
verse peterselie
peper en zout



Kip stroganoff met rijst

Beschrijving

Zelfgemaakte stroganoff saus. De saus is goedgevuld met kip, champignons en paprikareepjes.
Maak wat extra saus en vries deze in, voor als je een dag geen tijd hebt om te koken!

Bereiding

Fruit de ui en 1 uitgeperst teentje in wat een olijfolie aan. Snij de kip in blokjes en voeg deze toe. Breng om smaak met wat peper en zout en bak rondom bruin aan. Voeg daarna de paprikareepjes en champignons toe, bak ook even kort mee.

Kook de rijst volgens de verpakking gaar.

Verwarm in een sauspan de olijfolie en doe de bloem erbij. Laat dit een minuutje meebakken. Voeg het 2de teentje knoflook, paprikapoeder en oregano toe. Roer goed door en laat even meebakken.
Voeg de bouillon en de tomatenpuree toe roer goed door zodat er geen klontjes ontstaan.

Breng de saus aan de kook en laat op laag vuur zachtjes pruttelen. Voeg dan de kookroom toe en verwarm even kort mee. Breng nog even op smaak met wat peper en zout.

Meng de groente door de saus en verwarm alles nog even kort.

Serveer met de rijst samen.