15 minuten
Koken
2 personen
diner
Europees
Groente
Ingrediënten
1 ui, gesnipperd 2 tenen knoflook, geperst 300 gr kipfilet 250 gr champignons 2 rode paprika’s 1 groene paprika 3 el olijfolie 3 el bloem 2 tl paprikapoeder 1 tl oregano 500 ml kippenboullion 2 blikjes tomatenpuree 100 ml kookroom verse peterselie peper en zout |
Kip stroganoff met rijst
Beschrijving
Zelfgemaakte stroganoff saus. De saus is goedgevuld met kip, champignons en paprikareepjes.
Maak wat extra saus en vries deze in, voor als je een dag geen tijd hebt om te koken!
Bereiding
Fruit de ui en 1 uitgeperst teentje in wat een olijfolie aan. Snij de kip in blokjes en voeg deze toe. Breng om smaak met wat peper en zout en bak rondom bruin aan. Voeg daarna de paprikareepjes en champignons toe, bak ook even kort mee. Kook de rijst volgens de verpakking gaar. Verwarm in een sauspan de olijfolie en doe de bloem erbij. Laat dit een minuutje meebakken. Voeg het 2de teentje knoflook, paprikapoeder en oregano toe. Roer goed door en laat even meebakken. Voeg de bouillon en de tomatenpuree toe roer goed door zodat er geen klontjes ontstaan. Breng de saus aan de kook en laat op laag vuur zachtjes pruttelen. Voeg dan de kookroom toe en verwarm even kort mee. Breng nog even op smaak met wat peper en zout. Meng de groente door de saus en verwarm alles nog even kort. Serveer met de rijst samen. |