30 min.

Koken
3-4 personen

Avondeten

Italiaans

Groente
Ingrediënten
| 2 stuks Paksoi 4 stuks Bosui 500 gram Kastanjechampignons 5 cm Verse gember 1 stuks Limoen 6 tl Kerriepoeder 20 ml Sesamolie 400 ml Kokosmelk 400 gr Rijst 80 gr Cashewnoten Peper en Zout |
Kokoscurry met kastanjechampignons en paksoi

Beschrijving
Niets gaat er boven een verse curry. Je kunt hem zoveel smaak geven als je zelf wilt.
Deze curry staat binnen 3o minuten op tafel, serveer met rijst of met zelf gemaakt naambrood.
Bereiding
| Kook de rijst volgens verpakking. Giet af en laat zonder deksel uitstomen. Rasp ondertussen de groene schil van de limoen en pers hem uit. Schil en rasp de gember. Hak de cashewnoten grond en snipper de bosui. Verwijder de steelaanzet van de paksoi, snijd zowel de stelen als het blad van de paksoi in reepjes. Maak de kastanjechampignons schoon en halveer ( zijn ze groot snijd ze dan in vieren ). Verhit wat zonnebloemolie in een pan en bak hierin de limoenschil, gember en kerriepoeder 1 -2 minuten. Voeg de kastanjechampignons en het witte deel van de paksoi toe en bak 5 -6 minuten mee. Roer de kokosmelk door. Voeg het groene gedeelte toe en roerboek 1 minuut mee. Blus de groente af met de kokosmelk, roer goed door en verwarm nog 2 – 3 minuten. Breng op smaak met peper en zout. Meng de sesamolie door de rijst en breng op smaak met peper en zout. Verdeel de rijst over de borden en garneer met cashewnoten. Schep de kokoscurry met groente naast de rijst en garneer deze met de gesnipperde bosui. Serveer de limoensap apart. |
