30 – 45 minuten
Koken
2 personen
Diner
Hollands
Groente
Ingrediënten
1 Ui 250 gr Cherrytomaten 250 gr Spinazie Verse koriander 1 blik Tomaten 1 blik Tomatenpuree 1 tl Paprikapoeder 1 tl Komijnpoeder 200 ml Kookroom Peper en zout |
Snelle curry met halloumi
Beschrijving
Opzoek naar een vegetarisch gerecht? Deze curry staat binnen no-time op tafel!
Je kunt hem met zelf gemaakt naanboord of rijst serveren.
Bereiding
Snipper de ui. Verwarm een hapjespan of grote koekenpan op middelhoog vuur. Fruit de ui tot deze glazig is. Voeg de tomatenpuree, de komijn en het paprikapoeder toe en bak een minuut mee. Voeg dan de tomaten uit blik toe. Vul het blik met water en voeg dat ook toe. Halveer de cherrytomaatjes en voeg deze ook toe. Breng aan de kook, zet het vuur laag en laat de tomaten ongeveer 10 minuutjes pruttelen. Voeg dan hand voor hand de spinazie toe en laat deze steeds slinken. Voeg de kookroom toe als alle spinazie is geslonken. Laat zachtjes pruttelen en breng de saus op smaak met peper en zout. Snijd de halloumi in kleine blokjes. Voeg ze toe aan de curry en warm ze kort op. Serveer de curry met warme naan of rijst en verse koriander. Tip: Vindt je de curry iets te dun, voeg dan een kleine maizena papje toe, dan wordt de curry iets dikker. |