30 min.

Koken
3-4 personen

Avondeten

Italiaans

Groente
Ingrediënten
| 400 gr gedopte doperwtjes 15 gr verse basilicum 1 ui 2 teentjes knoflook 300 gr orzo 750 ml groente bouillon 50 gr parmaham 1 bol burrata olijfolie zout en peper klontje roomboter |
Orzo met verse doperwten en krokante parmaham

Beschrijving
Een ultiem zomergerecht; perfect voor de juni maand!
Alle ingrediënten samen maken dit gerecht tot een favoriet, zelfs voor de kids 😉
Bereiding
| Snipper de knoflook en ui, verhit wat olijfolie in de pan en fruit even aan. Doe de orzo en de doperwtjes in de pan en schep dit goed om. Bak 2 minuten mee. Schenk dat de bouillon erbij, breng aan de kook een laat 20-25 staan. Roer af en toe goed door, totdat de orzo alle bouillon heeft opgenomen. Proef wel even of de orzo goed gaar is! Snok de basilicum fijn en voeg samen met het klontje boter en wat peper en zout bij de orzo. Bak de parmaham in een droge pan tot de plakjes knapperig zijn. Serveer de orzo per bord met een kwart burratta en wat uitgebakken parmaham. |
