Orzo met verse doperwten en krokante parmaham

30 min.

Koken

3-4 personen

Avondeten

Italiaans

Groente

Ingrediënten

400 gr gedopte doperwtjes
15 gr verse basilicum
1 ui
2 teentjes knoflook
300 gr orzo
750 ml groente bouillon
50 gr parmaham
1 bol burrata
olijfolie
zout en peper
klontje roomboter









Orzo met verse doperwten en krokante parmaham

Beschrijving

Een ultiem zomergerecht; perfect voor de juni maand!
Alle ingrediënten samen maken dit gerecht tot een favoriet, zelfs voor de kids 😉

Bereiding

Snipper de knoflook en ui, verhit wat olijfolie in de pan en fruit even aan.

Doe de orzo en de doperwtjes in de pan en schep dit goed om. Bak 2 minuten mee.

Schenk dat de bouillon erbij, breng aan de kook een laat 20-25 staan. Roer af en toe goed door, totdat de orzo alle bouillon heeft opgenomen. Proef wel even of de orzo goed gaar is!

Snok de basilicum fijn en voeg samen met het klontje boter en wat peper en zout bij de orzo.

Bak de parmaham in een droge pan tot de plakjes knapperig zijn.

Serveer de orzo per bord met een kwart burratta en wat uitgebakken parmaham.