Ovenschotel met broccoli, kip en champignons

25 minuten

Koken

2-3 personen

diner

Hollands

Groente

Ingrediënten

500 gram broccoli
1 Ui
150 gram kastanjechampignons
1 teen knoflook
2 takjes verse tijm
300 gram kipfilet
150 ml kookroom
75 gram mozarella (geraspt)
snuf zout
snuf peper

Voor de marinade:

4 el Olijfolie
2 el Honing
2 tl Mosterd
1 tl azijn
1 tl Italiaanse kruiden
1/2 citroen
1 teen knoflook
snuf zout
snuf peper


Ovenschotel met broccoli, kip en champignons

Beschrijving

Een koolhydraatarme ovenschotel. Het is een makkelijk recept wat binnen een hand omdraai op tafel staat!

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden. 

Start met de marinade voor de kip. Voeg in een schaal de olijfolie met de honing, mosterd, het sap van 1/2 citroen en de azijn te mengen. Pers hier een teen knoflook bij uit en voeg de Italiaanse kruiden en een snuf peper en zout toe. 

Snij de kipfilet in stukjes en voeg ze toe aan de marinade. Laat de kip het liefst minimaal een half uur marineren.

Snij de broccoli roosjes. Schil en snipper de ui. Maak de knoflook schoon. Borstel de champignons schoon en snijd ze in plakjes.

Kook de broccoli zo’n 2 minuten voor. Giet af en laat de broccoli even staan. 

Verwarm wat olie in een wokpan en fruit hier de ui in aan. Pers de knoflook uit en doe in de pan, voeg als laatste de champignons toe en bak deze zo’n 5 minuten mee.

Voeg daarna de kip met de marinade toe aan de wokpan en schroei de kipfilet kort aan beide kanten aan.

Schenk de kookroom in de wokpan en voeg de verse tijm toe. Draai daarna het vuur onder de pan uit. 

Voeg 50 gram geraspte mozzarella toe en voeg nu de broccoli, kip en champignons over in een ovenschaal. 

Strooi de achtergebleven mozzarella over de ovenschotel en zet voor 15 minuten in de oven.