Pasta met courgette en broccolisaus

30 min.

Koken

3-4 personen

Avondeten

Italiaans

Groente

Ingrediënten

1 citroen
1 gr rundertataar
200 gr cottagecheese
2 el gedroogde tijm
2 el olijfolie
300 gr pasta naar keuze
600 gr broccoli
1 courgette


Pasta met courgette en broccolisaus

Beschrijving

Een snelle, voedzame maaltijd met romige broccolisaus, gegrilde courgette en sappige gehaktballen. Boordevol smaak en perfect voor elke dag! De broccoli zit verstopt, het is dus een perfecte pasta voor als je de groente zo nu en dan eens moet verstoppen.

Bereiding

Rasp de schil van de citroen en pers de vrucht uit. Meng de tartaar met 2 tl citroenrasp, 50g cottagecheese, de tijm en peper. Vorm van de tartaar tot balletjes. Verhit de olie in een koekenpan en bak de balletjes op middelhoog vuur in ca. 10 min. goudbruin en gaar.

Kook ondertussen de pasta beetgaar.

Snijd de broccoli in kleine roosjes. Schil de steel en snijd in stukken van 1 cm. Kook in een ruime pan water in 5 min. beetgaar. Giet af, vang 400 ml kookvocht op en doe de broccoli terug in de pan. Voeg het kookvocht en 2 el citroensap toe. Pureer met de staafmixer tot een saus. Roer de rest van de cottagecheese door de saus en breng op smaak met peper.

Snijd ondertussen de courgette in plakken van een ½ cm dik. Verhit de grillpan en bak de courgette in 5 min. goudbruin. Keer halverwege.

Giet de pasta af, meng door de saus en verdeel over de borden. Verdeel de balletjes en courgette eroverheen.