Pasta met groene asperges

15 minuten

Koken

2 personen

diner

Europees

Groente

Ingrediënten

– Pasta naar keuze
– 1 ui, gesnipperd
– 2 tenen knoflook, fijngesneden
– 250 gr cherry tomaten, gehalveerd
– 2 bossen groene asperges
– 200 gr champignons, gesneden
– olijfolie
– Parmezaanse kaas
– Optie: truffel poeder










Pasta met groene asperges

Beschrijving

Asperge tijd! Ook de groene komen weer van Hollandse bodem.
Hoogste tijd om dus lekker te koken met deze heerlijke groente

Bereiding

Verwijder ongeveer 1 cm van de onderkant van de asperges af. Kook de asperges beetgaar in een ruime pan met water.
Zet nog even opzij.

Verwarm wat olijfolie in een koekenpan en fruit de ui met knoflook in de pan.

Kook de pasta volgens de verpakking en zet nog even opzij.

Voeg de champignons toe aan de ui en knoflook, bak deze mee tot ze goudbruin zijn. Voeg daarna de cherry tomaten toe en roerbal deze ook nog even mee.

Voeg de groene asperges, wat geraspte Parmezaanse kaas toe verwarm deze kort mee.
Voeg als laatste de pasta toen en roer goed door, verwarm ook nog even kort mee.

Verdeel de pasta over de borden, rasp nog wat Parmezaanse kaas erover en top af met wat truffel poeder.