Pasta met heel veel knoflook en tomaten

15 minuten

Koken

2 personen

lunch / diner

Europees

Groente

Ingrediënten

4 knoflookbollen
400 gr snoeptomaatjes
2 sjalotten
6 takjes tijm
1 bosje basilicum
200 ml passatta
100 gr parmezaanse kaas
350 gr spaghetti
1/2 tl chilivlokken
zout en peperPasta met heel veel knoflook en tomaten

Beschrijving

Een pasta recept voor knoflookliefhebbers! Dit recept bevat heel veel knoflook. Maar wees niet bang dat je omgeving omvalt van de lucht, door het poffen van de knoflook wordt de overlast een stuk minder. De smaak van de knoflook wordt door het poffen minder scherp, maar bijna nootachtig en zoet.

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200-220 graden.

Snijd de bovenkant van de knoflook bollen en leg de knoflookbollen in een stuk aluminiumfolie. Besprenkel met wat olijfolie en leg de takjes tijm bovenop de knoflook. Vouw het folie goed dicht en pof de knoflookbollen in circa 30 minuten in de oven.

Snipper de sjalot, de chili vlokken en de basilicum steeltjes en fruit deze aan in een grote koekenpan voor circa 4 minuten. Voeg dan de snoeptomaatjes en passata toe en laat dit circa 15 minuten pruttelen op laag vuur. Breng op smaak met zout en peper.

Haal de knoflookbollen uit de oven. Vouw het folie open en laat even afkoelen. Nu kun je de teentjes uit de schil drukken en fijn prakken met een vork tot een zachte puree. Roer er flink scheut olijfolie doorheen.

Kook de spaghetti volgens de verpakking.

Roer de spaghetti en de knoflookpuree door de saus. Garneer met lekker veel parmezaanse kaas