Pasta met kip en asperges in een romige saus

30 min.

Koken

3-4 personen

Avondeten

Italiaans

Groente

Ingrediënten

250 g pasta
2 kipfilets
1 kilo geschilde asperges
150 g roomkaas
2 tenen knoflook, dun gesneden
2 el olijfolie
250 ml kippenbouillon
50 ml melk
1 tl citroensap
1 tl gehakte salieblaadjes
gerookte paprika
zeezout









Pasta met kip en asperges in een romige saus

Beschrijving

25 minuten. Zo lang duurt het om dit heerlijk gerechtje te maken.
Pasta met gebakken kipfilet en asperges in een romige saus. Snel en makkelijk te maken, maar vooral superlekker. Het ziet er misschien maar eenvoudig uit, maar er zitten zooo veel smaken in deze saus.

Bereiding

Kook de pasta volgens de verpakking in gezouten water
.
Bestrooi de kipfilets aan beide kanten met zout, peper en gerookte paprika. Verhit de olijfolie in een pan. Leg de kipfilets erin en bak gedurende  8 minuten, draai om en bak verder gedurende 5 minuten goudbruin.

Snijd ondertussen de asperges in stukjes van 4 cm.

Voeg de asperges en knoflook toe aan de kip en laat het geheel 5 minuten bakken. Blus met bouillon en breng het geheel aan de kook, zet het vuur lager en laat 5 minuten sudderen. Schep de kip uit de pan en leg op een bord.

Maak de saus. Voeg melk, roomkaas, citroensap en gehakte salieblaadjes toe. Breng het geheel aan de kook en laat 5 minuten koken.

Breng op smaak met zout. Snijd de kip in reepjes en voeg weer toe aan de saus.

Meng met pasta, serveer met wat versgemalen zwarte peper en gehakte bieslook. Smakelijk!