Perenplaattaart met crème fraiche

15 minuten

Koken

2 personen

diner

Europees

Groente

Ingrediënten

3 peren
200 gr creme fraiche 
20 gr geschaafde amandelen
2 tl kaneelpoeder
1 rol bladerdeeg
2 el bruine suiker
2 el gewone suiker

Perenplaattaart met crème fraiche

Beschrijving

Snel & gemakkelijk iets lekkers op tafel voor bij de koffie.

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Schil de peren en snijd in dunne plakjes. Meng de peren met de bruine suiker en kaneel.

Klop de creme fraiche met de suiker circa 30 sec. los.

Rol de bladerdeeg uit op een bakplaat, smeer 1/3 van de creme fraiche uit over het deeg. Beleg met de peren en bestrooi met de amandelen. 

Bak de plaattaart 25-30 min. in de voorverwarmde oven. 

Serveer met een beetje creme fraiche en smullen maar.

Accepteer cookies om de video te tonen