50 minuten

Koken
4 personen

diner

Hollands

Groente
Ingrediënten
2 Rode paprika 1 Spitskool 200 gr Champignons 200 gr Spekjes Rijst 2 el Kerriepoeder 125 ml Zure room 200 ml Kokosmelk 2 handjes cashewnoten |
Roerbak spitskool met kerrie

Beschrijving
Met spitskool kun je echt alle kanten op! Het is licht verteerbaar, ideaal voor koken, stoven, smoren en roerbakken. Dit recept is makkelijk te bereiden en zeker handig na een lange dag.
Bereiding
Snijd de spitskool en paprika in repen. Snij de champignons in plakjes. Kook de rijst volgens de verpakking, en zet apart. Verhit wat olijfolie in een wok/ koekenpan. Roerbak de paprika en champignons totdat circa 8 min. Voeg dan de spitskool toe en roerbak totdat het geslonken is. Bak ondertussen de spekjes in een andere pan. Voeg dan de kerriepoeder toe, en roer de zure room door het groente mengsel heen. Roer de kokosmelk toe en verwarm even mee. Als laatste voeg je de spekjes toe. Serveer wat rijst samen met de spitskool en garneer met wat cashewnoten. |