Roerbak spitskool met kerrie

50 minuten

Koken

4 personen

diner

Hollands

Groente

Ingrediënten

2 Rode paprika
1 Spitskool
200 gr Champignons
200 gr Spekjes
Rijst
2 el Kerriepoeder
125 ml Zure room
200 ml Kokosmelk
2 handjes cashewnoten

Roerbak spitskool met kerrie

Beschrijving

Met spitskool kun je echt alle kanten op! Het is licht verteerbaar, ideaal voor koken, stoven, smoren en roerbakken. Dit recept is makkelijk te bereiden en zeker handig na een lange dag.

Bereiding

Snijd de spitskool en paprika in repen. Snij de champignons in plakjes.

Kook de rijst volgens de verpakking, en zet apart.

Verhit wat olijfolie in een wok/ koekenpan. Roerbak de paprika en champignons totdat circa 8 min.
Voeg dan de spitskool toe en roerbak totdat het geslonken is.

Bak ondertussen de spekjes in een andere pan.

Voeg dan de kerriepoeder toe, en roer de zure room door het groente mengsel heen.
Roer de kokosmelk toe en verwarm even mee.

Als laatste voeg je de spekjes toe.
Serveer wat rijst samen met de spitskool en garneer met wat cashewnoten.