30 min.

Koken
3-4 personen

Avondeten

Italiaans

Groente
Ingrediënten
500 gr gnocchi
1 ui
2 teentje knoflook
1 paprika
200 gr cherrytomaten
100 gr champignons
200 ml kookroom
2 bollen burrata
2 el tomatenpuree
200 ml gezeefde tomatensaus
peper en zout
olijfolie
Romige gnocchi met groente en burrata

Beschrijving
Een heerlijk romig en smaakvol gerecht boordevol verse groenten. Deze gnocchi met tomaat, paprika, champignons en burrata is perfect comfortfood, en staat binnen 30 minuten op tafel. Alle groente-ingrediënten zijn bij ons verkrijgbaar — vers van het land naar jouw bord.
Bereiding
| Snipper de ui en knoflook fijn en fruit deze aan in een pan met wat olijfolie. Kook ondertussen de gnocchi gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en zet apart. Voeg de tomatenpuree toe aan de pan met ui en knoflook en bak dit 5 minuten mee om de smaak te verdiepen. Snijd intussen de paprika en champignons in stukjes en halveer de cherrytomaten. Voeg alle groenten toe aan de pan en bak ze ongeveer 10 minuten mee, tot ze zacht zijn. Schenk de gezeefde tomatensaus en kookroom erbij en roer alles goed door. Laat de saus circa 10 minuten op laag vuur pruttelen. Roer opnieuw goed door, voeg de gekookte gnocchi toe aan de pan en breng het geheel op smaak met zout en peper. Schep de gnocchi in diepe borden en verdeel de burrata erover. Besprenkel eventueel met een beetje olijfolie en serveer direct. |
