Snelle pindasoep

15 minuten

Koken

2 personen

diner

Europees

Groente

Ingrediënten

300 gram kipfilet
600 gram sperziebonen
2 uien
4 knoflooktenen
4 eieren
500 ml kokosmelk
2 L kippenbouillon
8 el pindakaas
4 tl sambal
200 gram kroepoek


Snelle pindasoep

Beschrijving

Pindasoep, je denkt het niet zo snel aan! Deze snelle pindasoep staat binnen 30 minuten op tafel. Een lekkere goed gevulde soep voor de lunch of als avondeten met een lekker stuk brood.

Bereiding

Doe de kipfilet in een pan mijn ruim kokend water. Kook de kipfilet hier ongeveer 15 minuten in. Giet af en zet apart.

Kook de eieren gaar, laat schrikken en leg ook apart.

Pel en snipper de ui en knoflook. Verhit wat olie in een soeppan en fruit hierin de ui en knoflook aan.

Maak ondertussen de sperziebonen schoon en snijd in kleine stukjes. Voeg toe aan de pan en roerbak 2 minuten mee.

Schuif alles aan de kant van de pan en voeg de pindakaas toe.

Schenk de kokosmelk en de kippenbouillon al roerend toe aan de pindakaas.

Laat 10-15 minuten koken tot de sperziebonen gaar zijn.

Voeg wat zout naar smaak toe.

Trek de kip uit elkaar met behulp van 2 vorken. Voeg de geplukte kip toe aan de soep en roer goed door.

Verdeel de soep over de kommen, leg 2 helften ei in elke kom en voeg wat sambal toe.
Serveer met wat kroepoek.