15 minuten
Koken
2 personen
diner
Europees
Groente
Ingrediënten
1 ui 400 gr spinazie 250 gr cherry tomaten 1 blikje tomatenpuree 1 blik tomaten 1 tl paprika poeder 1 tl komijn 200 ml kookroom 225 gr halloumi verse koriander voor garnering zout en peper Voor erbij; naambrood |
Snelle vegetarische curry
Beschrijving
Op zoek naar een makkelijke maaltijd zonder vlees? Dan is dit recept perfect voor jou!
Je kunt het eten met alleen naambrood of met wat rijst erbij
Bereiding
Snipper de ui en fruit deze aan in grote hapjespan. Voeg dan de tomatenpuree, paprikapoeder en komijn toe. Bak dit even een minuutje mee op zacht vuur. Daarna gaan de tomaten uit blik erbij, vul het lege blik met water en voeg dit ook toe. Ondertussen kun je de cherrytomaatjes halveren en ook toevoegen. Breng dit alles aan de kook en laat 10 minuutjes zacht pruttelen. Voeg dan hand voor hand de spinazie toe. Voeg pas een nieuwe hand toe als de andere geslonken is. Voeg de kookroom als alle spinazie is geslonken toe en breng op smaak met zout en peper. Laat dit nog even zachtjes pruttelen tot alles warm is. Blijft de curry nog erg waterig? Maak dan een klein beetje maizena toe om het wat dikker te maken. Snijd de halloumi in kleine plakjes en voeg toe. Verwarm even kort mee. Serveer met naamboord of rijst! |