Snelle vegetarische curry

15 minuten

Koken

2 personen

diner

Europees

Groente

Ingrediënten

1 ui
400 gr spinazie
250 gr cherry tomaten
1 blikje tomatenpuree
1 blik tomaten
1 tl paprika poeder
1 tl komijn
200 ml kookroom
225 gr halloumi
verse koriander voor garnering
zout en peper

Voor erbij;
naambrood

Snelle vegetarische curry

Beschrijving

Op zoek naar een makkelijke maaltijd zonder vlees? Dan is dit recept perfect voor jou!
Je kunt het eten met alleen naambrood of met wat rijst erbij

Bereiding

Snipper de ui en fruit deze aan in grote hapjespan.

Voeg dan de tomatenpuree, paprikapoeder en komijn toe. Bak dit even een minuutje mee op zacht vuur.

Daarna gaan de tomaten uit blik erbij, vul het lege blik met water en voeg dit ook toe. Ondertussen kun je de cherrytomaatjes halveren en ook toevoegen. Breng dit alles aan de kook en laat 10 minuutjes zacht pruttelen.

Voeg dan hand voor hand de spinazie toe. Voeg pas een nieuwe hand toe als de andere geslonken is.

Voeg de kookroom als alle spinazie is geslonken toe en breng op smaak met zout en peper. Laat dit nog even zachtjes pruttelen tot alles warm is. Blijft de curry nog erg waterig? Maak dan een klein beetje maizena toe om het wat dikker te maken.

Snijd de halloumi in kleine plakjes en voeg toe. Verwarm even kort mee.

Serveer met naamboord of rijst!