Spruitjesovenschotel

15 minuten

Koken

2 personen

diner

Europees

Groente

Ingrediënten

500 gr schoongemaakte spruiten
1 ui
200 gr champignons
2 teentjes knoflook
1 el citroensap
1 tl verse peterselie (fijngesneden)
100 gr spekjes
300 gr kipfilet of kippendij
2 el mosterd
2 el olijfolie
1/2 tl uienpoeder
100 gr geraspte kaas
zout en peper naar smaak



Spruitjesovenschotel

Beschrijving

Dit keer een kidsproof recept, met spruitjes nog wel! Veel kinderen noemen het de snotballetjes en trekken al een vies gezicht bij het zien van de spruitjes. Dit recept met gesmolten kaas en mosterd dressing maakt dat de spruitjes een stuk lekker smaken!

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Snijd de kipfilet of kippendij is stukjes. Meng in een kom de mosterd, olijfolie, peterselie, uienpoeder, peper en zout en pers de knoflook uit. Meng dit goed door elkaar en voeg de kippenstukjes toe. Laat even staan.
(Wil je de smaken nog beter in de kip laten trekken? Marineer dan en laat een uur in de koelkast afgedekt staan)

Bak de spekjes, voeg de ui toe. Ondertussen kun je de champignons in plakjes snijden en ook toevoegen. Bak dit samen totdat de spekjes krokant zijn.

Ondertussen kun je de spruitjes even koken tot ze beetgaar zijn.

Pak nu een ovenschotel en verdeel de helft van de spruitjes over de bodem. Voeg dan het spekjes mengsel toe en verdeel de helft van de kaas erover. Daar bovenop gaat de gemarineerde kip. Doe de rest van de spruitjes op de bodem en als laatste de overgebleven kaas.

Schuif in de oven voor 35 minuten tot de kip gaar is.