30 min.

Koken
3-4 personen

Avondeten

Italiaans

Groente
Ingrediënten
| 2 L groente- of kippenbouillon 2 uien, in grove stukken 500 gr wortelen, in grove stukken 500 gr venkel, in grove stukken 500 gr paprika’s, gehalveerd , ontpit 1 takje basilicum peper en zout Voor erbij kruidenkaas |
Venkel-paprikasoep

Beschrijving
Een klassieke crémesoep. Maar dan eentje met een groente die je niet zo snel zou bedenken in een soep.
Alle groentes samen, maken deze soep smaakvol.
Bereiding
| Breng alle groente samen met de bouillon aan de kook in een grote soeppan. Voeg wat peper en zout naar smaak toe en laat dit 60-90 minuten koken. Haal de pan van het vuur en voeg de basilicum toe. Pureer de soep in 10 minuten tot een gladde crémesoep. Voeg als laatste 1 eetlepel per kom kruidenkaas toe. |
