Venkel-paprikasoep

50 minuten

Koken

4 personen

diner

Hollands

Groente

Ingrediënten

2 L groente- of kippenbouillon
2 uien, in grove stukken
500 gr wortelen, in grove stukken
500 gr venkel, in grove stukken
500 gr paprika’s, gehalveerd , ontpit
1 takje basilicum
peper en zout

Voor erbij
kruidenkaas

Venkel-paprikasoep

Beschrijving

Een klassieke crémesoep. Maar dan eentje met een groente die je niet zo snel zou bedenken in een soep.
Alle groentes samen, maken deze soep smaakvol.

Bereiding

Breng alle groente samen met de bouillon aan de kook in een grote soeppan. Voeg wat peper en zout naar smaak toe en laat dit 60-90 minuten koken.

Haal de pan van het vuur en voeg de basilicum toe.

Pureer de soep in 10 minuten tot een gladde crémesoep.

Voeg als laatste 1 eetlepel per kom kruidenkaas toe.